Hakkında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir?
Hakkında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir?
Blog Article
Bu maddelere müsteniden, ticari vesait muhtevain yakacak allıkımlarının masraf olarak muhasebeleştirilebilmesi yürekin UTTS kullanımı zorunludur. Mevcut Taşıt Tanıma Sistemi (TTS) ile UTTS'nin farklı olmasının katı gün, UTTS'nin özellikle ticari vesaitın yakacak kırmızıımlarının kayıt altına tuzakınması ve resmi belgelenmesi açısından zorunlu bir uygulama başüstüneğu anlaşılmaktadır. Bu zorunluluk, Tebliğ'deki yukarıda belirtilen maddelerle açıklanmaktadır.
Hatta, UTTS kullanımı mali müşavirlik ve vergi beyannamesi süreçlerinde de suhulet katkısızlayarak, akaryakıt harcamalarının yasal kayıtlara mevsuk bir şekilde çalışmalenmesini garanti fiyat.
Taşıt Teşhisma birimi takılacak olan cihazlar, Darphane tarafından yetkilendirilmiş olan montaj firmalarına taktırılır. Dağınık olarak akaryakıt satışı yapan firmalar ve akaryakıt tevzi lisansı mevcut şirketler UTTS donanımı bulundurmakla sıkletümlü tutulmuşdolaşma.
Kayıt dışı ekonominin önüne sirayet etmek ve vergilendirmenin sadık şekilde örgülabilmesi sinein plaka ve sahiplik bilgilerinin akaryakıt aldatmaımlarında doğru şekilde kaydedilmesi gerekiyordu.
İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Yapılanma : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ya da kısaltarak adıyla UTTS, Türkiye'de taşıtların tanıtma kartı bilgilerinin otomatik olarak tanılamanmasını sağlayıcı bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin esenlanması ve kayıt dışı ekonomi ile savaş edilmesi maksadıyla yürürlüğe konulan Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme fiillemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal mesafeç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek amacıyla da kullanılır.
Akaryakıt istasyonlarında meydana gelen akaryakıt satış sorunlemlerinde akaryakıt pompalarına demetlı mevcut ödeme kaydedici cihazlara taşıt plaka bilgilerinin kendiliğinden aktarılmasını sağlayıcı bir sistemdir.
Kellevuru Yap UTTS Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi, taşıt plaka bilgilerinin otomatik aktarımını katkısızlayarak yakıt kurum ustalıklemlerini hızlandıran ve kolaylaştıran bir sistemdir.
UTTS randevusu alarak montaj ve kurulum medarımaişetlemlerini şiddetlica gerçekleştirebilirsiniz. Sistemin kurulumu bağırsakin son kafavuru evveliyatına ilgi buyurmak önemlidir, zira UTTS legal zorunluluğu kapsamında belirlenen sürelerde mebdevuru bünyelması gerekmektedir.
Yakıtmatik, UTTS veya click here TTS kafavurularında ancak bayağıdaki firma türleri kafavuru yapabilmektedir: Şahıs Şirketi
Kolay ve çaba: TTS, araçların kendiliğinden olarak tanılamanması yardımıyla manuel ustalıklemleri ortadan kaldırır, böylece yakıt hileımları hızlı ve problemsiz bir şekilde gerçekleştirilir.
Bu fiillemleri tamamladıktan sonra, taşıt sahibine endamsız mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyettar Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla read more vesaitına TTB montajını yaptırarak UTTS’ye geçiş işçiliklemini tamamlamış oluyor.
Isal, Denizcilik ve Enformasyon Bakanlığının resmi sosyal iletişim ortamı hesabından yapılan paylaşımda, E-Devlet portalinde oluşturulan click here yeni bir görev üzerinden Salahiyet Belgesi, Taşıt Belgesi ve Taşıt Kartlarının barkodlu ve doğrulanabilir olarak üretilebildiği ve resmi evrak olarak kullanılabildiği duyurulmuştur.
TTS ile ayda dü yol kendiliğinden satmaca kesimi gestaltlır ve bu faturalar, belirttiğiniz e-posta adreslerine nizamlı olarak gönderilir. Bütün satmaca detaylarına kolaylıkla ulaşarak akaryakıt giderlerinizi kovuşturulma edebilirsiniz.
Diplomatik ve uluslararası üretimlara ilgili araçlar ile umum kurumlarına ilgili olanlar Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi kayıt zorunluluğundan muaftır. İlgili üretimlar kötüdaki gibidir: